Wat gaan we doen?

Om een woning te verduurzamen is het nodig verschillende soorten werkzaamheden uit te voeren. Bij de ene woning zijn meer maatregelen nodig dan bij een andere woning. Daarom komen wij eerst bij u langs om uw woning technisch te onderzoeken. Op basis daarvan bepalen we welke werkzaamheden we aan uw woning gaan uitvoeren.

Hieronder ziet u welke werkzaamheden dit zouden kunnen zijn.

Nuenen verduursamen


Hieronder vindt u een korte omschrijving van de (mogelijke) werkzaamheden.

Binnen dakisolatie
Bij deze manier van isoleren brengen we aan de binnenkant van het dak, tussen de balken, isolatieplaten aan. De naden tussen de platen en de aansluitingen met de balken werken we netjes af. Wat voor soort isolatiemateriaal en welke afwerking we gebruiken, hangt af van de ruimte (slaapkamer,(berg)zolder) en het bestaande dak. Als het bestaande dakraam enkel glas heeft, dan vervangen we dat door geïsoleerd glas. Alle werkzaamheden verrichten we van binnenuit. Dat betekent dat we alle materialen en het gereedschap via de trap naar boven moeten brengen. Om te voorkomen dat uw persoonlijke spullen vies worden en/of beschadigen, dekken we alles af. 
Het isoleren van een dak op deze manier, duurt ongeveer 1 tot 4 werkdagen.  

Buiten dakisolatie
Als we het dak van uw woning van buitenaf isoleren, dan beginnen we met het verwijderen van de dakpannen. Vervolgens bekijken we of we het houten dak vernieuwen. Op het bestaande of vernieuwe dak plaatsen we vervolgens isolatieplaten en (nieuwe) dakpannen. Uw woning krijgt ook nieuwe goten en regenpijpen. Bestaande dakramen vervangen we door geïsoleerde dakramen. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren plaatsen we een steiger romdom uw woning. Ook in dit geval moeten we in uw woning zijn om te werken. Daarom dekken we de loop- en werkruimtes in uw woning zoveel mogelijk af.
Voor het isoleren van het dak aan de buitenzijde, moet u met 5 tot 15 werkdagen rekening houden. De werkzaamheden aan de binnenzijde duren 1 tot 4 werkdagen. 

Spouwisolatie
Om de spouw van uw woning te isoleren, boren we gaten in de buitenmuur. Door deze gaten spuiten we isolatiemateriaal in de spouw. Als de spouw gevuld is, maken we de gaten dicht met mortel. 
Het isoleren van de spouw duurt 1 werkdag.

Vloerisolatie
Om het wooncomfort te vergroten, isoleren we de onderkant van de vloer op de begane grond. Als er onvoldoende ruimte onder de vloer is, spuiten we isolatiemateriaal in de kruipruimte. 
We brengen de isolatie aan via het bestaande kruipluik. Als er geen kruipluik is, maken we een kruipluik of we spuiten het isolatiemateriaal naar binnen via een gat in de buitenmuur. Voor het isoleren van de vloer moet u rekenen op 1 of 2 werkdagen.

Glas in bestaande kozijnen
Het bestaande glas in uw woning vervangen we door nieuw HR++ glas. We brengen nieuwe glaslatten aan en kitten kieren af. Het houtwerk aan de buitenkant van uw woning krijgt een nieuwe verflaag. 
Ook voor deze werkzaamheden dekken we de loop- en werkruimtes in de woning af om vervuiling en/of beschadigen te voorkomen. Voor de uitvoering van deze werkzaamheden moet u rekening houden met een werktijd van 1 tot 4 dagen.

Nieuwe (kunststof) kozijnen
We vervangen de bestaande kozijnen door nieuwe kunststof kozijnen en HR++ glas. De nieuwe kozijnen krijgen aan de binnenzijde kunststof afwerklatten. Ook bij deze werkzaamheden dekken we de loop- en werkruimtes in uw woning goed af om vervuiling en/of beschadigen te voorkomen. Rekent u voor het vervangen van de kozijnen op een werktijd van 1 tot 4 dagen.

Mechanische ventilatie
U krijgt mechanische ventilatie in uw woning. Dit systeem zorgt voor afzuiging van de 'leeflucht' in de woning en vocht in de badkamer. Het afzuigkastje plaatsen we (meestal) op zolder en sluiten we aan op het bestaande kanaal naar de keuken en badkamer. Als er geen bestaande kanalen zijn, worden nieuwe kanalen aangebracht.
In de keuken plaatsen we een schakelaar waarmee u de afzuiging kunt regelen. Als dat nodig is,  brengen we in de woonkamer een sensor aan. Soms is het ook nodig dat we de binnendeuren inkorten om te zorgen dat de installatie goed werkt. 
Tijdens de werkzaamheden dekken we de loop- en werkruimtes in de woning af met plastic, zodat uw persoonlijke spullen niet vies worden of beschadigen. 
Houd u voor de werkzaamheden voor het aanbrengen van de mechanische ventilatie, rekening met een werktijd van 1 tot 3 dagen.

Zonnepanelen
Afhankelijk van onder andere de ligging van uw woning kan het zijn wat we zonnepanelen plaatsen. Als we dat doen, komt het 'meetkastje' onder het dak. Vandaar trekken we een kabel naar de meterkast. Het kan zijn dat we daarvoor de meterkast moeten aanpassen. 
Als we zonnepanelen op uw woning plaatsen, dan moet u rekening houden met 1 of 2 dagen werk. 

Algemeen

Om de werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren, is uw medewerking nodig. Voor de dakisolatie en het plaatsen van de mechanische ventilatie vragen we u om de zolder op te ruimen. Voor het plaatsen van een steiger, is het nodig dat u voorwerpen verwijdert van uw terras en uit de voortuin. In z'n algemeenheid zullen wij u vragen om ongeveer 1,5 meter werkruimte te maken voor het plaatsen van kozijnen en glas. In de informatie die u ontvangt staat de werkbeschrijving. In een persoonlijk overleg met u, bespreken we samen wat we van u verwachten. Als we er samen de schouders onder zetten, kunnen we snel werken en is het ook nog leuk.