Bewoonster Lindenhof blij met verduurzaming

“Mijn leven wordt er aangenamer door, daar ben ik zeker van.”

Op vrijdag 10 januari heeft onze woonconsulent een gesprek met een bewoonster van de Lindenhof. Tijdens het gesprek geeft de bewoonster aan wel een beetje op te zien tegen de overlast. Tegelijk zegt ze blij te zijn met de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. “Ik stel geen hoge eisen, maar nu sluiten de deuren niet goed en de kit bij het keukenblok is verweerd. Dat is straks allemaal opgelost. Mijn leven wordt er aangenamer door, daar ben ik zeker van.”

Op de vraag of ze op dinsdag 10 december ook aanwezig was bij de onthulling van het bouwbord, antwoordt ze bevestigend. “Het was hartstikke gezellig. Er was koffie en een lekker gebakje. De medewerkers van Helpt Elkander en van Caspar de Haan waren vriendelijk en behulpzaam. Dus ik vertrouw op een prettige samenwerking.”

Informatiebijeenkomst
Mevrouw was ook aanwezig bij de informatiebijeenkomst op 10 december in het Nuenens College. Daar kregen de bewoners te horen wat er aan hun woning gaat gebeuren.
Op de vraag of ze verrast was dat Helpt Elkander de woningen gaat verduurzamen antwoordt ze volmondig:  “Ja. Er was toegezegd dat er in 2019 al iets zou gebeuren, maar we hoorden niks.”  Ze is overigens wel blij dat de woningen worden opgeknapt en niet gesloopt. “Ik heb een mooie woning hier. Bovendien zitten we hier dicht bij de winkels en dat vind ik belangrijk.”

Sociale activiteiten
Tijdens het gesprek geeft ze aan dat ze het fijn zou vinden als Helpt Elkander sociale activiteiten gaat ondersteunen. “Al is het maar een afdakje op het grasveld, als een soort ontmoetingsplaats om samen koffie te drinken. Want ’s avonds en in het weekend is hier niks te doen en voel ik me af en toe ook wel een klein beetje eenzaam.”

Modelwoning
Op de vraag of ze straks gebruik gaat maken van de modelwoning, antwoordt ze: “Ja dat denk ik wel. Als het me tijdens de werkzaamheden te heet onder de voeten wordt, ga ik daar heen. Hopelijk krijgen we dan ook koffie en anders zet ik die zelf.”

 

Naar het overzicht