Bewoners Lindenhof enthousiast over verduurzaming woningen

Op 10 december zijn tijdens 2 bijeenkomsten de bewoners van de Lindenhof uit Nuenen bijgepraat over de voorgenomen verduurzaming van hun woningen. Uit de reacties blijkt dat de bewoners blij zijn dat hun woningen worden aangepakt. 

Gastvrijheid Nuenen College
Danzkij de gastvrijheid van het Nuenens college konden de gasten van Helpt Elkander en Caspar de Haan onder het genot van een kop koffie kennisnemen van de plannen. De leerlingen van de school hadden zelfs cupcakes gebakken voor de bewoners .

Minder energieverbruik betekent lagere stookkosten
In aanwezigheid van leden van het huurdersplatform, hoorden de bewoners met tevredenheid de plannen voor dak-, spouw- en vloerisolatie. Nieuwe buitendeuren en nieuwe kozijnen met HR++ glas zorgen straks voor minder energieverbruik en dus lagere stookkosten. En dat alles zonder dat de huur omhoog gaat. Het feit dat ook de buitenkant van de woonblokken en de algemene ruimtes worden opgeknapt, verhoogde de tevredenheid.

Wel vragen
Wel hadden de bewoners veel vragen. Wat moeten ze met zonneschermen, rolluiken en televisieschotels? Worden keukens vervangen en zijn speciale wensen mogelijk? Toen de medewerkers van Helpt Elkander en Caspar de Haan de aanwezigen verzekerden dat ze altijd op zoek gaan naar oplossingen voor indiviudele wensen en problemen, waren de bewoners gerustgesteld. Dat ze daardoor enkele maanden overlast hebben, maakte weinig indruk. Wat voor de bewoners telt, is dat ze dankzij de werkzaamheden nog lang en comfortabel in hun geliefde Lindenhof kunnen wonen. Enkele bewoners hebben al aangegeven graag namens anderen regelmatig met de aannemer en helpt Elkander te overleggen. Een mooi gebaar, dat een begin kan zijn voor nog vele andere initiatieven op sociaal gebied.

Naar het overzicht